Mikkelin II sotakirjallisuustapahtuma – 1918 Päämajamuseossa 28.—29.9.2018

15.09.2018

Artikkelin kuva

Päämajamuseossa järjestettävän Mikkelin II sotakirjallisuustapahtuman teemana ovat vuoden 1918 tapahtumat. Sotakirjallisuustapahtumassa kirjailija Sirpa Kähkönen, kotimaisen kirjallisuuden professori Jyrki Nummi, kirjailija Anneli Kanto, VTM, tietokirjailija, väitöskirjatutkija Tuulikki Pekkalainen ja FT, dosentti Tuomas Tepora käsittelevät vuoden 1918 tapahtumia moninaisista näkökulmista. Keskustelua johdattelee tunnettu sotakirjallisuuden ystävä, toimittaja Jone Nikula.

Historian tutkimuksen kautta sukelletaan sisällissodan muistamiseen ja perintöön. Kaunokirjallisuudessa nostetaan esiin syviä ristiriitoja ja vastakkainasetteluja, mutta myös anteeksiantoa ja hyväksyntää. Yksi kipeimmistä aiheista sisällissotaa käsittelevässä kirjallisuudessa on lasten kohtelu. Seminaarissa kuullaan myös laajempi katsaus siitä, miten suomalaisessa kirjallisuudessa on käsitelty vuoden 1918 tapahtumia.

Tutustu Mikkelin II sotakirjallisuustapahtuman ohjelmaan

 

Mikkelin II sotakirjallisuustapahtuman järjestää Mikkelin kesäyliopisto yhteistyössä Mikkelin seutukirjaston ja Mikkelin kaupungin museoiden kanssa. Sotakirjallisuustapahtuma on saanut avustuksen Etelä-Savon kulttuurirahastolta.

Päämajamuseoon on ilmainen sisäänpääsy tapahtumaan osallistuville. Tapahtuma on maksullinen.

Ilmoittaudu tapahtumaan:

Mikkelin kesäyliopiston toimistoon, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli, puh. 015 210 300, koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi tai ilmoittautumislomakkeella.

Paikkoja rajoitetusti (165 paikkaa) – paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu siis ajoissa mukaan – Tervetuloa!