Maakuntalaulun iltasoitot jatkuvat kesällä 2018

04.05.2018

Artikkelin kuva

"Mun muistuu mieleheni nyt
suloinen Savonmaa.
Sen kansa kaikki kärsinyt
ja onnehensa tyytynyt,
tää armas, kallis maa."

Mikkelissä viime vuonna aloitetut maakuntalaulun eli Savolaisen laulun iltasoitot saavat jatkoa myös tulevana kesänä. Iltapuhallusten instrumentteina kuullaan niin trumpetteja, pasuunoita, käyrätorvia kuin baritonitorviakin.

Soitto tapahtuu joka maanantai-ilta kello 18. Paikkana on Naisvuoren näkötornin ulkoedusta. Ensimmäisen kerran Savolaisen laulu soi juhannusviikolla 18.6. ja viimeinen kerta kuullaan elokuun 27. päivä. Naisvuoren näkötornin kahvila palvelee mahdollisuuksien mukaan iltasoiton aikaan.

Maakuntalaulut ovat Suomen historiallisten ja nykyisten maakuntien kunniaksi sävellettyjä tai tuohon tarkoitukseen myöhemmin valittuja lauluja. Savolaisen laulu on Suomen ensimmäinen maakuntalaulu ja se on yhteinen Etelä- ja Pohjois-Savossa. Laulun on sanoittanut A. Oksanen ja säveltänyt Karl Collan.

Iltasoiton järjestää Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut. Iltapuhalluksen toteuttaa tänä kesänä kokonaisuudessaan Mikkelin musiikkiopiston nuoret soittajat puhallinopiskelijoiden vanhempainyhdistyksen Tööttää ry:n kautta. Soittajia on aina kerrallaan yksi tai kaksi ja maakuntalaulusta puhalletaan kolme säkeistöä ilmoille. 
 

Kuva: Naisvuoren näköalatasanne, ajoittamaton vanha kuva. Suur-Savon museon kokoelma, finna.fi