Joukkoliikenne

Artikkelikuva

 Mikkeli on Waltti-matkakorttikaupunki. Waltti on valtakunnallinen korttijärjestelmä, joten matkakorttia voi käyttää useamman alueen joukkoliikenteessä. Matkat pitää kuitenkin ladata erikseen jokaiselle liikennöintialueelle.

Waltti-liikenteen toimivaltaisia viranomaisia ovat Mikkelin kaupunki ja Pohjois-Savon Ely-keskus.  

Mikkelin paikallisliikenteessä sekä ELY-keskuksen ja Mikkelin kaupungin hankkimassa Mikkelin seudun maaseutuliikenteessä on käytössä joukkoliikenteen lippujärjestelmä Waltti.

Markkinaehtoinen liikenne eli liikenteenharjoittajat vastaavat liikenteestä ja liikenteen informaatiopalvelusta yksityisesti. Tällä hetkellä markkinaehtoisen liikenteen tiedot löytyvät Matkahuollon aikataulupalvelusta (www.matkahuolto.fi). Waltti-liikenteen aikatauluja ei löydy Matkahuollon palvelusta.

Waltti-kortilla pääsee myös kaupunkien välillä

Waltilla voi matkustaa myös väleillä Mikkeli-Juva, Mikkeli-Anttola-Puumala-Sulkava-Savonlinna, Mikkeli-Haukivuori-Pieksämäki ja Mikkeli-Hirvensalmi-Joutsa sekä uusinpana Mikkeli – Kangasniemi.
Waltti-liput kelpaavat myös markkinaehtoisissa vuoroissa yhteysväleillä Mikkeli – Puumala – Imatra sekä Mikkeli – Otava (Ihastjärven linja Oy).
Yhteysväleillä Juva – Savonlinna  on vuoroja, joissa Waltti-lippu ei käy maksuvälineenä. 
Muissa liikennöitsijöiden omissa markkinaehtoisen liikenteen vuoroissa Waltti-lippu ei käy (Matkahuollon aikataulupalvelu).

 

Matkahuollon asiakaspiste Matkakeskuksessa ei myy Waltti-kortteja. 

Anna palautetta joukkoliikenteestä tällä lomakkeella.